Jascha Richter

Jascha Richter

Corb Lund er et canadisk country og western singer-songwriter fra Taber, Alberta, Canada. Han har udgivet elleve albums, hvoraf tre er certificeret guld. Lund turnerer jævnligt i Canada, USA og Australien og har modtaget flere priser i Canada og i udlandet.

Biografi
Corb Lund voksede op i det sydlige Alberta og boede på sin families gård og ranches nær Taber, Cardston og Rosemary.[1] Lund forlod sin hjemby Taber og flyttede til Edmonton, hvor han meldte sig ind på Grant MacEwan College for at studere jazzguitar og bas.

Lund var stiftende medlem af The Smalls. Bandet trak sig tilbage i efteråret 2001, men blev genforenet i 2014 til en række shows, den såkaldte “Slight Return”-turné.[2]

Lund dannede sin countrytrio, Corb Lund Band, i 1995.[3] Han henvendte sig udelukkende til sit eget band, da The Smalls brød op i 2001.[3] Bandet skiftede navn til “Corb Lund and the Hurtin’ Albertans” i 2005[3] kort efter guitaristen Grant Siemens kom med i gruppen, og har turneret og indspillet under den titel lige siden.